Materiaal en Prijzen

Ik werk met pastelpotloden en pastelkrijt, een hoogwaardig materiaal. Pastel is gemaakt van pure pigmenten en is daardoor kleurecht, het is met pastel mogelijk zeer levendige tekeningen te maken. Mijn voorkeur gaat uit naar pastelmat papier. Dit is enigszins ruw papier, ik vind dat het heel prettig werkt en je een mooie opbouw in de tekening kunt maken, het levendige effect wordt hierdoor nog versterkt.

De prijs van een pasteltekening wordt bepaald door het formaat van de tekening, de afbeelding, de geschatte tijd die ik eraan zal besteden en eventuele speciale wensen.

Ik maak tekeningen op A5, A4 en A3 formaat. Onderstaande prijzen zijn een indicatie voor de prijs van een tekening van één hoofd van mens of dier op een vel met een eenvoudige achtergrond.

A5 formaat 14,8 cm x 21 cm     € 50,00

A4 formaat 21 cm x 29,7 cm   € 100,00

A3 formaat 29,7 cm x 42 cm  € 150,00

Bij elke tekening wordt met zorg een passe-partout gekozen. Deze wordt zodanig gekozen dat hij de tekening optimaal uit laat komen in de lijst, daarnaast zorgt de passe-partout ervoor dat de tekening het glas van de lijst niet raakt en het kwetsbare medium dat pastel is optimaal beschermd wordt.

Deze prijzen zijn altijd inclusief passe-partout en een eenvoudig lijstje. Dit lijstje is mede om de tekening te beschermen tijdens het verzenden.

Als u mij een opdracht geeft bespreken we eerst samen uw wensen, op basis daarvan krijg u van mij een precieze prijsopgave.

 

Pluizen blazen 8 x 11 cm
Pluizen blazen 8 x 11 cm